Proje Hakkında

image_pdf

Video yapımı zahmetli, ödüllü ve hepsinin üstünde eğlencelidir. Bir hikayeyi yaratıcı şekilde aktarma yöntemidir, böylece diğer insanlar görüntüleri ilgi ile izleyerek bilgi edinebilirler. Sabırla çalışılmalı ve takım çalışması olmalıdır.

Artık video çekimi, akıllı telefonlar, fotoğraf makinaları, el kameraları gibi birçok imkanlarla rahatlıkla yapılabilmekte ve farklı imkanlarla yayınlanabilmektedir.( Youtube, sosyal ağlar, TV kanalları …) Ayrıca birçok meslek grubu içerisinde de aranan bir yetenek durumundadır. Basit bir video bilgisi ile görüşlerinizi yaptığınız videolar ile paylaşabilirsiniz, orijinal çalışmalar yapar, yeni projeler geliştirebilirsiniz, kişisel ve mesleki anlamda gelişim gösterebilirsiniz.

Bu yüzden bizler üç ülke Almanya, Slovenya, Türkiye bir araya geldik, ve VISION projesini yarattık. “VISION – Video Okulu “ uluslar arası bir projedir ve video yapımı üzerine temel bilgiler verir . Bizler video üzerine yıllarını harcamış kişilerin ve mevcut tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Çok dilli olarak hazırladığımız, gençler, okullar ve diğer organizasyonlar için kurulan internet sitemiz ile video yapımı üzerine bilgiler edinebilirsiniz. Burada farklı formatta video tasarımlarını bulma imkanını bulacaksınız.

Biz videoları seviyoruz ve herkesin az ya da çok video yapımı üzerine yeteneği olduğuna inanıyoruz. Farklı coğrafyadan, kültürden, ekonomik ve sosyal yapıdan olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir kaynak.

Rehber hakkında

Rehberi hazırlamak 10 ay sürdü.( Eylül 14- Haziran 15) ve bu zaman içerisinde içerik hazırlanarak test edildi, internet sitesi ile de yayınlandı. Alman ve Sloven ortakların video tasarımı ve eğitimi üzerine oldukça fazla tecrübeleri vardır ve içeriklerin hazırlanmasından sorumludurlar.

About the project (7)

Slovenya da düzenlenen proje toplantısı kasım 2014

Türk ortak ise bir gençlik lideri ve gençlik grubu ile içerikleri uygulayarak tecrübelerini aktardı. Proje kapsamında ilki proje başlangıcında Slovenya’da genel kuralları çizmek adına bir toplantı yapıldı, diğeri ise son düzenlemeleri yapmak için Türkiye’de yapıldı.

Bunun dışındaki tüm çalışmalar internet, e-mail, skype toplantıları ile yapıldı.

Türkiye den bir grup genç, proje etkinliklerine göre çekimler yapıyorlar

İnternet sitesi tüm kurumların ortak çalışması ile kurulmuştur. Kullanıcı girişi ile içerikleri yükleyerek her ülke anadilinde tekrar yazdı. Rehber fotoğraf ve videolar ile zenginleştirildi.

Rehber, farklı kesimlerin kullanabileceği şekilde özellikle gençler, gençlik çalışanları, okullar … video ile ilgilenen tüm kesimlerin rahatlıkla kullanması için tasarlandı. Sosyal ağlar el duyuruları gibi farlı kaynaklar sayesinde de geniş kitlelerin kullanımına sunuldu.

İnternet rehberini oluşturmadaki amacımız çok daha geniş kitlelere ulaşmak içindir. Bizler ayrıca gençlik değişimleri, gençlik eğitimleri ve farklı dillerde çeviriler ile yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası aktivitelerle çalışmalarımızı destekledik. Ayrıca İnternet sayfamızda video gösterimleri de yayınlandı.

“Görüntü dil, sosyal, ekonomik ve coğrafik sınırları aşar” bu bizim projemizin felsefisidir.

Vision Projesi –  Erasmus+ proje sonuç platformunda İyi uygulama örneği olarak seçişlmiştir.

Animavision

2020 – 2022 yıllarında VİZYON rehberi, ANIMAVISION projesi ile stop motion animasyon ve imkânları kısıtlı gençlerin sosyal içerme bilgisi ile güncellendi. – daha az imkâna sahip gençlerin animasyon filmler yaparak sosyal içermesi. Yine üç farklı ülkeden (Almanya, Slovenya ve Türkiye) üç kuruluşun uluslararası bir stratejik ortaklık projesiydi. Projenin temel amacı, imkânları kısıtlı gençlerin dâhil edilmesi için yeni bir yöntem geliştirmek, bunu pratikte gençlerle test etmek ve video okulunun web sitesinde dört farklı dilde (www.vision-videoschool.eu) halka açık olarak yayınlamaktı.

Kuruluşlarımızda ve ağlarımızda, imkânları kısıtlı gençleri tanıma, onlara erişme ve çevremize dâhil etme ve onları farklı faaliyetlere dâhil etme konusunda hala yeterli bilgiye sahip olmadığımızı fark ettik. Katılımcı tüm kuruluşlar medya eğitimi alanında aktif olduğundan bu alandan bir yöntem geliştirmeye karar verdik.

Projede gençlik çalışanları için imkânları kısıtlı gençleri tanıma, onlara erişme, dâhil etme ve animasyon film yapma konularında bilgi edindikleri üç farklı eğitim düzenledik. Bilgi, katılımcı üç ülkenin hepsinde daha az fırsata sahip genç gruplarla test edildi. Proje sırasında entelektüel bir çıktı yapıldı – şu anda video okulu Vision’ın web sitesinde yayınlanan 11 yeni bölüm. 4 farklı dilde ücretsiz olarak yayınlanmaktadır. Proje, üç farklı ülkeden 10’dan fazla gençlik çalışanını ve daha az fırsata sahip 90’dan fazla genci içeriyordu.

Yeni bilgi, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çoklayıcı etkinlikler ve Vision web sitesi aracılığıyla gençlere, gençlik çalışanlarına, okul öğretmenlerine ve daha geniş halka zaten tanıtıldı (gelecekte daha fazlası olacak). Yeni bilgiler, projenin tamamlanmasından sonra da ilgilenen herkes için ücretsiz olarak çevrimiçi olarak sunulacaktır.

Almanya’da canlı olarak gerçekleştirilen gençlik çalışanlarına yönelik bir eğitimden Fotoğraf Galerisi. Diğer ikisi 2020’de koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleşti.

Proje takımı, ortak organizasyonlar ve irtibat kişileri

Proje Takımı

Proje Takımı: Matej Žibert (SI), Mia Brunej (SI), Martin Kahles (DE), Eugen Timm (DE), Sertan Ay (TR), Mete Misir (TR)

İçerik hazırlama: Matej Žibert (SI), Mia Brunej (SI), Martin Kahles (DE),  Sander Luecken (DE), Jens Rudolph (DE), Sertan Ay (TUR)

Düzeltmeler: Marjana Florjan, Denny Vlaeva

Türk genç grubu: Sertan Ay (youth worker) and Erkan Avci, Furkan Diler, Fatih Yilmaz, Kuzey Yalcin, Veli Tascinten, Berker Oguz, Naciye Erol, Tutku Yayman, Pinar Ozkaya, Cengizhan Aksoy and Cengizhan Aksoy (participants).

Ortak Organizasyonlar

LIJAmedia – Magičnost ustvarjanja, Zavod za ustvarjanje in izobraževanje – Slovenia

www.Lijamedia.si

WTV – Der offene Kanal aus Wettin e.V. – Germany

www.wettintv.de

Karagozoglu Ilkogretim Okulu Genclik Ve Spor Kulubu – Turkey

https://www.karagozogluspor.com/

Animavision Proje Ekibi

Proje Ekibi: Matej Žibert (SI), Mia Brunej (SI), Martin Kahles (DE), Sertan Ay (TR), Ramazan Derin (TR)

İçerik Hazırlama: Matej Žibert (SI), Mia Brunej (SI), Andreja Petan (SI), Martin Kahles (DE),  Sander Luecken (DE), Jens Rudolph (DE), Sertan Ay (TR), Ramazan Derin (TR)

Düzeltmeler: Erna Androjna, Anastasiia Ryvkina

Animavision Proje Ortakları

LIJAmedia, Zavod za medijsko ustvarjanje in izobraževanje – Slovenia

www.Lijamedia.si

WTV – Der offene Kanal aus Wettin e.V. – Germany

www.wettintv.de

Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi – Turkey

https://ulkumuharremertas.meb.k12.tr/

Vision ve Animavision projeleri Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. 

Bu proje Avrupa Komisyonunun desteği ile yürütülmektedir Bu rehberdeki içerik yazarların görüşünü dile getirmektedir, içerikle ilgili Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz.